Alexandrite lazerler uzun zamandır epilasyon amacı ile kullanılan lazerler teknolojisidir. Bu lazerler sadece açık cilt rengine sahip kimselerde kullanılabilirler. Koyu cilt renklerinde kullanımı önerilmez. Alexandrite lazer teknolojisi kullanımı pratik lazerlerdir. Önemli avantajı uygulama alanındaki kılların hemen yüzeyden temizlenmesi sayesinde uygulama alanında uygulama sonrası kıl kalmaz. Bir miktar tüy uzar gibi olur ve dökülür. Ağrısı en az lazer epilasyon tipidir.Teknolojisi bazı bölgelerde kullanımı da önerilmez. Bunların başında yüz bölgesi gelir. Yüz ve boyun bölgesinde uygulama sonrasında ince tüylerde artış olabilir. Bu önemli ve korkulan yan etki gerçekleşirse durum lazer yapılmadan öncekinden daha kötü olur. Bu yan etki kimde ve nasıl ortaya çıkar bilinmemektedir. Bu nedenle yüz, boyun ve sırt bölgesindeönermiyoruz.Alexandrite lazer ciltte derinlikten çok melanin ismindeki boya maddesi üzerinden etkidiğinden sırt ve kol bölgesi tüylerinde başarısı azdır. Bazen de burada da tüy artışı yapabilir.
Alexandrite lazerler koyu tenlilerde ve bronz kişilerde de kesinlikle kullanılmaz.

ALEXANDRITE TEKNOLOJİSİ NEDİR

Sadece açık cilt tiplerinde kullanılabilir.> * 755 nm dalga boyunu içeren lazerdir.
* Melanin emilimi ya da absorbsiyonu çok iyidir. Bu nedenle melanin üzerinden etki ettikleri söylenebilir.
* Ciltte lekelenme ihtimali Ruby lazerden azdır. Fakat bu lazer sistemi de koyu tenlilere ruby lazerler gibi uygulanmamalıdır. Bronz tende de uygulama kesinlikle önerilmez.
* Soğutma ve pulse süresinin uzatılması yan etki ihtimalini azaltsa da etkinlik koyu tenlilerde düşüktür. Yan etki ihtimali yüksektir. Koyu tenlilerde diode ya da nd yag lazer önerilir.
* Hızlı bir lazerdir. Uygulaması bu nedenle kolay ve pratiktir.
* Klinik çalışmalar Ruby lazer kadar etkili olduğunu göstermektedir.
* Uzun zamandır kullanılan ve etkinliğini ispatlamış bir lazerdir.
* Uygulamadan hemen sonra kılların yüzeyden yok olması bir avantajdır.
* Bu sebeplerle birçok merkez ve hasta tarafından tercih edilen oldukça popüler bir lazerdir.
* Bu lazer tipi derin yerleşimli sırt tüylerinde omuz ve kol tüylerinde başarısı düşük bir lazer tipidir.
* Alexandrite lazerler ince yüz tüylerinde artış yapabilir bu nedenle kişi beyaz tenli bile olsa alexandrite lazer yüz bölgesine uygulanmamalıdır
* Etkin dozlar için yüksek doz kullanılması gerektiğinden koyu tenlerde tercih edilmez. Pulse süresini aşırı arttırmak ise etkinliği azaltır.